President Tshisekedi brengt eerste bezoek aan Lubumbashi (CongoForum)

LUBUMBASHI – President Félix Tshisekedi brengt vandaag een bezoek aan Lubumbashi, de op één na grootste stad van de DR Congo. De plaatselijke autoriteiten deden inspanningen om de stad zo proper mogelijk te maken voor dit hoge bezoek.

In een aantal belangrijke straten werd opgeruimd en werd het gras gemaaid, meldt Radio Okapi. De vertegenwoordigers van diverse politieke partijen zijn ook enigszins opgewonden. Niemand wil deze gebeurtenis missen. De partijen verdeelden partijvlaggen onder hun leden om zichtbaar aanwezig te kunnen zijn. In Kolwezi was er een gelijkaardige voorbereiding ; daar wordt het staatshoofd morgen, donderdag, verwacht.

Het gaat om het eerste bezoek van Félix Tshisekedi aan Haut-Katanga sinds hij enkele jaren geleden de eed aflegde als president.

In Kolwezi zal de president een filiaal van de Congolese centrale bank (BCC) officieel openen. Hij zal hetzelfde doen voor een gebouw met zijn eigen kantoren en een productie-eenheid voor zwavelzuur bij de Kamoto Copper Company (KCC).

© CongoForum, 12.05.21 (db)

Beeld: zicht in Lubumbashi

Bron: Wikipedia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.