Werelddag van het Toerisme: “Nationaal ‘Kahuzi-Biega’-Park trekt sinds corona veel minder toeristen” (CongoForum)

BUKAVU- Het Nationaal Kahuzi Biega Park (KBNP) heeft te kampen met een drastische daling van het aantal toeristen. Deze situatie volgt op de wereldwijde gezondheidscrisis als gevolg van het coronavirus, verklaarde directeur De-Dieu Byaombe, hoofd van de site van het Congolese Instituut voor Natuurbehoud (ICCN) in het KBNP. Hij deed dat op maandag 27 september, ter gelegenheid van de Werelddag van het Toerisme, laat Radio Okapi (VN) weten.

“Het Kahuzi Biega National Park (KBNP) had voor het coronavirus het toerisme een impuls gegeven. We bevonden ons in een zeer goede positie, we waren de derde grootste toeristische bestemming in Afrika. Maar met de komst van COVID-19, komen er geen toeristen meer. We hebben daardoor nu te maken met een sterke daling van het aantal toeristen,” aldus De-Dieu Byaombe.

Vervoersprobleem

Naast de gezondheidscrisis is er volgens hem ook een vervoersprobleem voor buitenlandse toeristen omdat zij nog steeds door de buurlanden moeten reizen, die naar aanleiding van de gezondheidscrisis een aantal beperkende maatregelen hebben genomen.

“Maar er is ook het probleem van het vervoer. De weinige toeristen die naar ons land willen komen, worden ernstig gehinderd door het vervoersprobleem, het probleem van de toegang tot een vliegtuig. Je moet via Rwanda gaan of het is op dit moment niet toegestaan,” vervolgde hij.

Ondanks deze crisissituatie roept deze ICCN-functionaris de Congolezen op het interne toerisme te ontwikkelen door hun eigen plaatsen te bezoeken. “Wij denken dat als de Congolezen zelf waarde zouden toekennen aan hun land of nieuwsgierig zouden zijn naar wat er om hen heen is, er een goed toerisme kan ontstaan op het niveau van het land zelf in plaats van altijd afhankelijk te zijn van toeristen die van buitenaf komen. Het KBNP biedt verschillende mogelijkheden.”

“Het KBNP neemt alle beschermende coronamaatregelen en wij proberen de internationale veiligheidsnormen te respecteren om toeristen en toeristische producten te beveiligen,” verzekerde De-Dieu Byaombe.

© CongoForum, 27.09.21

Beeld: het Kahuzi Biega National Park (KBNP) vierde zijn 50e verjaardag op maandag 30 november 2020

Bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.