DRC: stad Kolwezi start Congolese week van het toerisme 2021 (CongoForum)

KOLWEZI- De minister van Toerisme, Modero Nsimba, heeft het startsein gegeven voor de Congolese week van het toerisme 2021. Dat deed de minister in het zuidelijk gelegen Kolwezi (in de provincie Lualaba). De bijeenkomsten, die in de ‘hoofdstad van het koper’ worden gehouden, hebben tot doel de toeristische sector in de DRC te versterken. Verscheidene autoriteiten en leden van de regering nemen eraan deel en er zijn heel wat geplande evenementen en activiteiten, bericht Zoom-eco.

Modero Nsimba zegt dat deze bijeenkomsten zijn gebaseerd op het thema van de Wereldtoerismedag 2021, getiteld “Toerisme en inclusieve groei”. De organisatie van deze Congolese toeristische week heeft tot doel de toeristische troeven van de Democratische Republiek Congo voor het voetlicht te brengen om de bestemming, d.w.z. het merk ‘DRC’, zichtbaarder en duurzamer te maken.

Het gaat er ook om de verschillende belangrijke plaatsen van het land via zijn verschillende segmenten te waarderen om de zichtbaarheid ervan te verzekeren en vooral om de verschillende facetten ervan te promoten.

Toeristisch potentieel

Voor de organisatoren is het een andere manier om enerzijds een bijzonder accent te leggen op de acties die moeten worden gevoerd om de Congolezen uit te nodigen hun eigen land als de eerste trekpleister voor het nationale toerisme te beschouwen, en anderzijds het bestaan van een enorm toeristisch en economisch potentieel onder de aandacht te brengen om een passende exploitatie van het nationale grondgebied te bevorderen. Een kans dus om investeringen in de sector aan te trekken.

Deze eerste editie wordt in Kolwezi in Lualaba gehouden, later zal dit forum bij toerbeurt worden gehouden om de verschillende provincies onder de aandacht te brengen. Het is voor de verschillende provincies die kandidaat zijn voor de organisatie van de Congolese week van het toerisme, een gelegenheid om te werken aan de positionering of herpositionering van hun grondgebied als toeristische bestemming, vooruitlopend op of hopend op toekomstige economische voordelen.

De minister van Toerisme verklaarde het volgende: “De Congolese week van het toerisme moet voor de provincies van de republiek een trigger of ‘multiplicator’ worden in termen van toeristisch imago. Dit verklaart en rechtvaardigt de aanwezigheid van alle provincies van de Republiek op deze bijeenkomsten”.

En hij voegde eraan toe: “het gaat er hier om de unieke rol die het toerisme in ons land kan spelen te vieren en naar voren te brengen door zakelijke mogelijkheden te bieden in een impuls van valorisatie en behoud van het zo gevarieerde en aantrekkelijke historische, culturele en natuurlijke erfgoed dat dit prachtige land rijk is”.

Geplande evenementen en activiteiten

In de marge van deze grote bijeenkomst zijn verschillende evenementen en activiteiten gepland om het toerisme in de DRC te vieren en uit te vergroten.

Het gaat met name om de organisatie van beursactiviteiten in verband met het toerisme in al zijn facetten; het houden van het Nationaal Forum voor de toeristische sector door middel van workshops en conferenties; het houden van de ministeriële vergadering van de toeristische sector; rondleidingen door de regio en diverse culturele animaties.

Er zal ook een internationaal seminar worden gehouden onder leiding van de deskundigen van de Wereldorganisatie voor Toerisme. Dat ook zal een van de sterke momenten van deze bijeenkomsten zijn.

Naast de activiteiten die gepland zijn op het prachtige terrein van Katebi Beach, is ook een Cultureel en Gastronomisch Festival gepland in het centrum van de stad Kolwezi. Dit festival biedt de verschillende culturele gemeenschappen van de DRC de gelegenheid om de culinaire kunst van de DRC te promoten, van noord tot zuid en van oost tot west.

© CongoForum, 12.10.21

Beeld: DRC

Bron: Kudra Abdulaziz via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.