Spelen van de Francofonie in 2023 vergen degelijke sportinfrastructuur (CongoForum)

KINSHASA – President Félix Tshisekedi bevestigt dat de Spelen van de Francofonie in augustus 2023 in Kinshasa zullen plaatsvinden. Dat schrijft Actualité.cd. In de Congolese ministerraad onderstreepte de president dat er heel wat logistieke inspanningen zullen nodig zijn.

Om op een goede manier de 9de Spelen van de Francofonie kunnen organiseren, heeft Congo degelijke sportinfrastructuur nodig, zo staat in het verslag van de jongste ministerraad.

De president is tevreden over de recente inspanningen om het Martelarenstadion in Kinshasa te laten beantwoorden aan de normen van de internationale voetbalfederatie FIFA. “Alleen zouden de andere grote stadia in onze provincies aan dezelfde normen moeten voldoen”, verklaarde het staatshoofd.

Premier Jean-Michel Sama Lukonde heeft van Tshisekedi de opdracht gekregen om erover te waken dat de Spelen van de Francofonie tijdig worden voorbereid en dat de nodige financiële middelen worden ter beschikking gesteld. Sama Lukonde leidt het interministeriële comité dat de Spelen moet voorbereiden.

© CongoForum, 11.10.21 (db)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.