Kinshasa: leerlingen horen hoe kunst en cultuur kunnen helpen om milieu te beschermen (CongoForum)

KINSHASA – Leerlingen uit diverse onderwijsinstellingen in Kinshasa kregen onlangs voorlichting over de manier waarop kunst en cultuur kunnen worden gebruikt in het kader van milieubescherming. De conferentie « Agir pour le climat et bâtir la résilience » vond plaats bij de Amerikaanse ambassade en in een muziekcafé, bericht Actualité.cd. De leerlingen kwamen onder meer van het ‘Institut National des Arts et Spectacles’ (INAS), de academie voor Schone Kunsten en een instelling uit de biochemie.

De activiteit diende als startmoment voor een programma dat zal lopen van januari tot juni 2022. De organisatoren mikken op leerlingen, jongeren, culturele organisaties. Bedoeling is om uit te wisselen en daarna aanbevelingen te doen voor de politiek. Er zal ook worden gediscussieerd met scholen, universiteiten en onderzoekers.

Meya Tyson, die mee de activiteit organiseerde, vindt het goed dat leerlingen en jongeren beseffen hoe ze kunnen bijdragen om milieuproblemen aan te pakken, en vooral hoe kunst kan worden ingezet in het kader van ‘onderwijs’.

Eén van de sprekers, Tata N’longi Biatitude, gebruikt muziek om over het milieu te praten. Hij wees erop dat het milieuthema erg belangrijk is geworden omdat de mens zoveel problemen veroorzaakt.

© CongoForum, 15.11.2021 (db)

Beeld – bron: John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.