Maniema: drinkwatervoorzieningssysteem van 12.000 liter geïnstalleerd in het dorp Kimanga (CongoForum)

KINDU- In Kimanga, 16 km van Kindu, aan de Kalima-weg, is sinds zaterdag 26 november een drinkwatervoorzieningsstructuur operationeel geworden.

De structuur bestaat uit een watertoren, 4 standpijpen, 4 zonnepanelen, 4 accu’s, 1 regelaar, 1 omvormer, een generator, een dompelpomp en een tank van 12.000 liter, weet Radio Okapi.

Het hoofd van de Wasongola-sector, Frederic Buchikila, hoopt dat deze ‘fontein’ zal bijdragen tot de uitroeiing van door water overgebrachte ziekten:

“Er waren hier veel gevallen van diarree. Zijne Excellentie (de gouverneur) heeft net een glas water tot zich genomen. Het stelt ons gerust dat hij zojuist een einde heeft gemaakt aan alle gevallen van diarree, alle gevallen van door water overgebrachte ziekten. Wij kunnen u verzekeren dat dit werk zal doorgaan tot het einde der tijden.”

Het hoofd van het provinciebestuur, Afani Idrissa Mangala, heeft de bevolking ook verzocht een comité te vormen voor het onderhoud van dit bouwwerk:

“Wij hebben de bevolking beloofd dat de provinciale regering binnen vijf maanden het onderhoud van deze ploeg op zich zal nemen en dat zij, zodra deze vijf maanden voorbij zijn, een klein comité zal vormen dat het onderhoud voor jaren en jaren zal blijven beheren.”

De werkzaamheden aan dit bouwwerk duurden 60 dagen en werden uitgevoerd door het Nationaal Bureau voor Waterbouwkundige Werken met financiering van de provinciale overheid.

© CongoForum, 30.11.21

Beeld: (Illustratie foto)Een man probeert drinkwater te putten uit een boorgat in de wijk Livulu in de gemeente Lemba in Kinshasa op 23/03/2015

Bron: John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.