DRC: IXe Spelen van de Francofonie, 26 miljoen euro uitgetrokken om voorbereidingen te versnellen (CongoForum)

KINSHASA- Een bedrag van 26 miljoen euro is ter beschikking gesteld van het Nationaal Comité dat belast is met de organisatie van de IXde Spelen van ‘La Francophonie’ die voor augustus van dit jaar zijn gepland.
Dat heeft de minister van Regionale Integratie bekendgemaakt in zijn wekelijks verslag over de stand van de voorbereidingen voor de Spelen van La Francophonie in Kinshasa, tijdens de 37e zitting van de ministerraad op vrijdag 21 januari 2022, bericht Zoom-eco.

Volgens de minister van Communicatie en Media, Patrick Muyaya, wordt op het niveau van het Nationaal Directoraat voor de Spelen een aanvullende begroting voorbereid, die door het Stuurcomité zal worden gevalideerd alvorens voor uitvoering naar het ministerie van Financiën te worden gezonden.

In dit verslag gaf de minister voor Regionale Integratie aan dat, wat de infrastructuur betreft, werd geconstateerd en erkend dat voor het Francofonie-dorp reeds middelen waren uitbetaald aan een bedrijf dat de geprefabriceerde huizen zal leveren.

Plan B voorziet echter in de inschakeling van de campus van de universiteit van Kinshasa, waarvan de studentenwoningen volledig zijn hersteld, voor het geval dat de geprefabriceerde woningen te laat aankomen.

De minister van Regionale Integratie herhaalde dat de president van de Republiek, Félix-Antoine Tshisekedi, vastbesloten is de jonge Franstaligen een historische gebeurtenis te bieden, en verklaarde dat hij de Nationale Directie van de Spelen en het Permanent Secretariaat heeft opgedragen een activiteitenkalender op te stellen aan de hand waarvan wekelijks de stand van de werkzaamheden in verband met de voorbereiding van de Spelen kan worden opgemaakt.

© CongoForum, 24.01.22

Beeld – bron: Congolese media

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.