Kasaï: prent ‘Le favoritisme’ schetst realiteit van studenten (CongoForum)

KINSHASA – ‘Le favoritisme’, zo heet een nieuwe film die werd gerealiseerd door ‘Etoile du Kasaï’, een groep van cineasten. De makers zijn jonge studenten uit Centraal-Kasaï. Het idee voor de film dateert van 2016, schrijft La Prospérité. De cineasten willen de film in zoveel mogelijk zalen laten vertonen.

“Ik bedacht het idee voor de film toen ik in tweede graduaat zat”, vertelt Sonny Médard Kazadi. “Al mijn kameraden vonden het een prima idee. Maar nadien hielpen ze niet echt om de film te maken, want elk lid moest eigenlijk financieel bijdragen. Drie jaar later deelde ik mijn visie met een andere vriend, en die moedigde me aan om mijn droom concreet te maken”.

“In de film gaat het over het verhaal van rijke studenten die niet intelligent zijn maar wel een voorkeursbehandeling krijgen, anders dan hun collega’s die wel slim zijn maar niet veel geld hebben bij de deliberatie. Na hun studies trokken ze naar een bedrijf voor een test, en daar moesten ze bewijzen wat ze waard waren. Ik wil jongeren aanmoedigen om zich vol overgave op de studies te storten, in plaats van via andere wegen te slagen zonder het echt te verdienen”.

In de geschiedenis van de filmkunst in de ‘Grand Kasaï’ is het naar verluidt de eerste keer dat jongeren uit de regio een complete film afleveren.

© CongoForum, 17.01.22 (db)

Beeld – bron: Afrique Info Magazine

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.