Kindu: brandstofschaarste maakt rit met taxi-moto of boot aanzienlijk duurder (CongoForum)

MANIEMA – De sterke stijging van de brandstofprijzen heeft de nodige gevolgen voor de inwoners van de provincie Maniema, meer bepaald in Kindu. Voorlopig zijn de voedselprijzen nog niet de hoogte in geschoten, maar in het vervoer ondervinden de mensen al wel de gevolgen van de duurdere brandstof, bericht Actualité.cd. Voor een rit met een ‘taxi-moto’ betaal je nu geen 500 Congolese frank meer maar 1.000 frank, of soms zelfs 1.500 frank.

De Congorivier oversteken is ook duurder geworden, zo blijkt. Die rivier loopt door de stad Kindu, de hoofdplaats van Maniema. Om de rivier over te steken betaal je 200 Congolese frank, een verdubbeling van het gebruikelijke tarief. De prijs zou nog kunnen veranderen, afhankelijk van overleg tussen de uitbaters van boten en de stedelijke autoriteiten.

Brandstof is momenteel opmerkelijk schaars in Kindu. De prijs van 1 liter benzine aan de pomp steeg van 3.400 frank naar 5.000 tot 6.000 frank, en dat in een tijdsspanne van amper drie dagen.

Kindu en heel Maniema worden vooral vanuit de provincie Tshopo bevoorraad met brandstof. Maar in Tshopo kampen ze dus met sterk geslonken voorraden.

© CongoForum, 07.01.22 (db)

Beeld – bron: Alex Fox via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.