Kisangani: hoge VN-functionaris evalueert impact van projecten die bossen beter moeten beschermen (CongoForum)

KISANGANI – De hoge VN-functionaris David McLachlan-Karr verblijft sinds gisteren, maandag, in Kisangani. Hij is daar samen met een team van het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP) en het VN-Kinderfonds (Unicef), bericht Radio Okapi. Volgens officiële bronnen wil McLachlan-Karr nagaan in welke mate er al werk is gemaakt van de uitvoering van PIRED+, een geïntegreerd programma om broeikaseffecten te verminderen en wouden beter te beschermen.

Tijdens zijn verblijf, dat 72 uren zal duren, wil de hoge VN-functionaris evalueren hoe het staat met de uitvoering van diverse projecten door UNDP. Het gaat om projecten ter bescherming van bossen en wouden.

Volgens McLachlan-Karr gaat de missie uit van UNDP en de VN-vredesmacht (Monusco). De VN-bezoekers hebben interesse voor Kisangani en de rest van de provincie Tshopo.

De hoge bezoeker zal ook praten met medewerkers van diverse VN-structuren ter plaatse. “Met de missie willen we de toestand in Tshopo beter leren kennen en zien wat de impact van projecten is”.

McLachlan-Karr wil verder alle betrokken spelers sensibiliseren om nog méér mee te werken aan de projecten.

© CongoForum, 18.01.22 (db)

Beeld: Equatoriaal bos

Bron: Dentrodeafrica.free.fr

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.