Maniema: Caritas Développement belooft hulp voor 700 huishoudens (CongoForum)

KINDU – Zowat 700 huishoudens, die op 9 december 2021 werden getroffen door hevige winden en zware neerslag in de streek van Punia (Maniema), zullen binnenkort hulp krijgen van Caritas Développement Kindu. De ngo is momenteel de getroffen burgers aan het inventariseren.

Volgens priester Christian Kungwa (Caritas Développement Kindu) zal de hulp worden georganiseerd in contanten. Hij heeft weet van 703 huishoudens die werden getroffen door het recente natuurgeweld in Punia. 525 van die huishoudens worden nu opgevangen door andere families; 53 huishoudens zijn ondergebracht in huizen waarvan de eigenaars in de mijnen werken.

Caritas Développement Kindu heeft al zijn humanitaire partners aangesproken over de situatie. De ngo kan rekenen op ondersteuning van haar Britse partner CAFOD. “Hierdoor zullen we de getroffen bevolking kunnen helpen”, aldus Kungwa.

De sociale en materiële kwetsbaarheid van de betrokken huishoudens zal in de praktijk bepalen of ze cash krijgen.

© CongoForum, 11.01.22 (db)

Beeld: huizen vernield tijdens de stortregens die vielen in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 december in de plattelandsgemeente Punia, in het noorden van Maniema
Bron: Radio Okapi/Florence Kiza

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.