Moord op Italiaanse ambassadeur in de DRC: vermeende daders aangehouden en voorgeleid (CongoForum)



KANYAMAHORO- De vermeende moordenaars van de Italiaanse ambassadeur in de DRC, die op maandag 22 februari 2021 werd vermoord in het dorp Kanyamahoro, aan de rand van het Virunga Nationaal Park (PNVI), zijn gearresteerd. Dat berichtte Dépêche.cd.

Volgens Aba van ang Xavier, politiecommandant in de provincie Noord-Kivu, zijn de daders rebellen van de gewapende groepering Balume Bakulu die op de vlucht zijn. Enkele leden van deze door de politie aangehouden groep zijn gisteren door de provinciale politiecommissaris voorgeleid bij de militaire gouverneur van Noord-Kivu, generaal Constant Ndima.

De provinciale commandant van Noord-Kivu meldde tevens dat deze vogelvrijverklaarden hadden bekend aan de moord op de Italiaanse ambassadeur in Kibati te hebben deelgenomen.

Daarnaast vernoemde hij ook nog andere groepen  die hebben deelgenomen aan de moord op de telefonist Ngezayo en aan de ontvoering van agenten van verschillende internationale ngo’s.

Ter herinnering: de Italiaanse ambassadeur in de DRC, Luca Attanasio, is op maandag 22 februari 2021 gedood bij een gewapende aanval op de weg Goma-Rutshuru. “Het incident vond plaats in het dorp Kanyamahoro, aan de rand van het Virunga Nationaal Park (PNVI)”, verklaarde Cosma Wilungula, directeur-generaal van de ICCN, aan de pers.

© CongoForum, 19.01.22 (edm)

Beeld: de vermoorde Italiaanse ambassadeur in de DRC, Luca Attanasio

Bron: Dépêche.cd

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.