Seth Kikuni: “Tshisekedi wil naar verkiezingen met centen van de staat en zijn oom bij het Grondwettelijk Hof” (CongoForum)

KINSHASA – “Félix Tshisekedi is dusdanig bang dat hij naar de verkiezingen wil gaan met centen van de staat, zijn oom bij het Grondwettelijk Hof, zijn neef als baas bij de kiescommissie (CENI) en zijn nicht als adjunct-nationaal uitvoerend secretaris. Maar het zal niet pakken. In 2023 zal zijn ambtstermijn slechts een parenthese zijn in de geschiedenis van de DR Congo”. Dat zegt gewezen presidentskandidaat Seth Kikuni.

Kikuni, een gewezen presidentskandidaat, heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij geen medestander van president Tshisekedi is. Hij leunt aan bij Martin Fayulu en de Lamuka-coalitie. Kikuni steunt diverse eisen van de oppositie, waaronder de depolitisering van de nationale kiescommissie, bericht La Tribune Plus.

Bij Lamuka worden nieuwe straatacties voorbereid om op te komen voor een degelijke hervorming van het verkiezingsproces. Er zijn plannen voor diverse betogingen aan de kantoren van de CENI in Kinshasa.

© CongoForum, 12.01.22 (db)

Beeld: Seth Kikuni

Bron: Mediacongo.net

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.