Winnaar van de pan-Afrikaanse literatuurprijs wordt vandaag bekendgemaakt in aanwezigheid van Félix Tshisekedi (CongoForum)

KINSHASA-De eerste editie van de Grote pan-Afrikaanse literatuurprijs loopt vandaag, maandag 24 januari, op de Werelddag van de Afrikaanse cultuur, ten einde. De naam van de winnaar zal vandaag worden bekendgemaakt in aanwezigheid van Félix Tshisekedi, huidig voorzitter van de Afrikaanse Unie, meldt Actualité.cd.

De beraadslaging werd afgelopen weekend persoonlijk en virtueel verricht door een pan-Afrikaanse jury: Boubacar Boris Diop (Senegal), Abdourahmane Waberi (Djibouti), Abubakar Ibrahim (Nigeria), Zukiswa Wanner (RSA), Butaina Mekki Khider Elamin (Sudan), William Ndi (Kameroen), Julien Kilanga (DRC), Faouzia Zouari (Tunesië) en Ananda Devi (Mauritius). De winnaar ontvangt een schenking van 30.000 dollar.

De prijs wordt in Kinshasa beheerd door de vereniging Grand Prix Panafricain de Littérature onder leiding van de schrijver Richard Ali.

Het Frans en het Engels zijn gekozen als talen voor de eerste editie van deze wedstrijd, waarbij de winnaar in februari 2022 tijdens de top van staatshoofden en regeringsleiders van de Afrikaanse Unie in Addis Abeba de prijs in ontvangst zal nemen ten overstaan van de Afrikaanse leiders.

Aan het begin van zijn mandaat aan het hoofd van de Afrikaanse Unie beloofde Félix Tshisekedi zich te concentreren op de ondersteuning van de Afrikaanse creativiteit om de bijdrage van de cultuur en de kunsten aan de integratie van Afrika en de ontwikkeling van de Afrikaanse volkeren te versterken.

© CongoForum, 24.01.22

Beeld – bron: Hermann Traub via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.