3 gedetineerden in Butembo op 48 uur van honger gestorven (CongoForum)

BUTEMBO- In Kakwangura, de centrale gevangenis van de stad Butembo (Noord-Kivu), zijn in amper 48 uur tijd drie gedetineerden van honger gestorven. Dat bericht Actualité.cd.

Volgens bronnen in de gevangenis stierven er twee op zaterdag en de derde op maandag 16 mei, allemaal door gebrek aan voedsel.

Kasereka Kaghoma Justin, de kapelaan van de gevangenis, doet een beroep op mensen van goede wil om de gevangenen te hulp te komen voordat het ergste gebeurt.

“Onze gevangenen lijden. Vandaag (maandag 16 mei) hebben we 804 gevangenen. Ze zijn talrijk geworden, terwijl onze gevangenis gebouwd is voor 350 gevangenen. Door deze overbevolking lijden zij aan vele ziekten, velen sterven dagelijks. Op zaterdag waren er twee doden, vandaag maandag nog één. Dit komt door het gebrek aan voedsel. Als we ons er niet mee bemoeien, zal er veel schade zijn. We hebben medicijnen nodig, we hebben voedsel nodig,” drong Kasereka Kaghoma Justin aan.

Ondertussen wordt de minister van Justitie, Rose Motombo Kiese, in de Senaat ondervraagd over de “betreurenswaardige” situatie in de gevangenissen van de DRC.

© CongoForum, 17.05.22

Beeld-bron: (illustratief) Congolese media

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.