Congo heeft nu acht productie-eenheden die zuurstof maken (CongoForum)

KINSHASA – In de DR Congo zijn er sinds gisteren, donderdag, acht ‘fabrieken’ die zuurstof kunnen produceren. Deze productie-eenheden werden gefinancierd door de Wereldbank die er 3,2 miljoen dollar voor uittrok, meldt Radio Okapi. De ‘fabrieken’ zijn ondergebracht in containers.

“Elk van deze eenheden kan zowat 50 flessen met telkens 50 liter zuurstof produceren per dag”, zegt Jean Christophe Carret, die de Wereldbank vertegenwoordigt in Congo.

Eén van de productie-eenheden zal dienen in Kinshasa. De andere eenheden zijn bestemd voor Noord- en Zuid-Kivu, Centraal-Kongo en Haut-Katanga.

“Met deze fabrieken zullen we nog beter kunnen strijden tegen Covid-19 en andere ziektes’, stelt de minister van Volksgezondheid, Jean-Jacques Mbungani. “Door Covid-19 hebben we gemerkt hoe belangrijk het is om over genoeg zuurstof te beschikken wanneer mensen in nood verkeren.”

De Wereldbank legde overigens centen op tafel in het kader van een breder programma om de gezondheidszorg in Congo meer te ontwikkelen.

© CongoForum, 20.05.22 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.