DRC: 1, 2 miljoen kinderen onder de vijf jaar ondervoed (UNICEF) (CongoForum)

NEW YORK- Bijna 2,8 miljoen mensen in de Democratische Republiek Congo lijden in 2022 aan globale acute ondervoeding, waaronder 1,2 miljoen kinderen onder de vijf jaar. In zijn verslag “SOS kinderen”, dat op dinsdag 17 mei in New York is gepubliceerd, zegt het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) dat het percentage ernstig ondervoede kinderen wereldwijd toeneemt ten gevolge van de stijgende voedselprijzen.

UNICEF meldt dat het fenomeen in de DRC de afgelopen decennia even zorgwekkend is gebleven en het rapport plaatst de DRC bij de tien landen die verantwoordelijk zijn voor 60% van de wereldwijde uitmergeling bij kinderen onder de vijf.

Het UNICEF-rapport spreekt van een catastrofale explosie van ernstige ondervoeding bij kinderen wereldwijd. Het agentschap wijt dit aan de oorlog in Oekraïne en de bezuinigingen op de begroting als gevolg van COVID-19.

De kosten van levensreddende therapeutische voeding voor ondervoede kinderen zullen naar verwachting met wel 16% stijgen, aldus het rapport, dat wijst op de ernstige vermagering waaraan veel kinderen in verschillende landen lijden.

© CongoForum, 20.05.22

Beeld-bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.