DRC: derde geval van Ebola gemeld in Mbandaka (CongoForum)

MBANDAKA- De DRC heeft een derde geval van ebola gemeld in Mbandaka, Equateur/Evenaarsprovincie. De informatie werd bevestigd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), schrijft Actualité.cd. De man was 48 jaar oud. Hij was een hoog-risico contact van het eerste geval, die al was overleden. Tot nu toe hebben de hulpverleners 444 contactgevallen geïdentificeerd en blijven zij hun gezondheidstoestand volgen, aldus de WHO.

De DRC wordt geconfronteerd met de 14e uitbraak van ebola. Tot nu toe zijn er twee doden gevallen. Mensen die in contact zijn geweest met de zieken zijn op een lijst geplaatst om de epidemie beter onder controle te krijgen.

“De strategie die de regering met onze steun heeft ontwikkeld, bestaat erin ervoor te zorgen dat alle personen die met deze overleden patiënten in contact zijn geweest, zeer snel worden geïdentificeerd,” verklaarde Dr. Amédée Prosper Djiguimde, hoofd van het bureau van de Wereldgezondheidsorganisatie in de DRC.

Hij voegde eraan toe:

“Er is de vaccinatiestrategie met een effectief vaccin waarvoor een vergunning is verleend en dat ook in het veld wordt ingezet en ik kan u verzekeren dat we al op ongeveer 63% dekking van de contacten zitten, ongeveer 281 mensen die zijn gevaccineerd, alsmede contacten van contacten en ook eerstelijns gezondheidswerkers om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.”

© CongoForum, 06.05.22

Beeld-bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.