DRC: minister van Volksgezondheid bezocht Mbandaka om respons op de ebola-uitbraak te beoordelen (CongoForum)

MBANDAKA- De minister van Volksgezondheid van de DRC, Jean Jacques Mbungani, heeft op zaterdag een bezoek gebracht aan Mbandaka, hoofdstad van de provincie Equateur, met als doel de reactie op de 14e uitbraak van het ebolavirus, die daar sinds veertien dagen officieel is gemeld, te evalueren. Dat bericht de nieuwssite Laprunellerdc.

Vergezeld door vertegenwoordigers van de WHO, UNICEF, het Bureau voor humanitaire coördinatie en andere partners, feliciteerde de minister de responsteams met hun inspanningen in de strijd tegen de verspreiding van deze epidemie. Dr. Jean Jacques Mbungani bedankte ook de partners in de sector voor hun actieve betrokkenheid bij de respons. “Er is een grote bereidheid en wij moeten de bevolking aanmoedigen om de strijd tegen ebola in eigen handen te nemen”, zei hij.

Het hoofd van het WHO-kantoor in de DRC, dr. Amédée Djiguimde, toonde zich verheugd over de resultaten bij eerdere ebola-epidemieën. Hij riep op tot intensivering van de vaccinatieactiviteiten om deze epidemie zo snel mogelijk in te dammen.

“Gezien het poreuze karakter van onze grenzen moeten wij het toezicht op de plaatsen van binnenkomst versterken en de contactopvolging intensiveren om iedereen te vaccineren”, benadrukte hij. Diezelfde zaterdag bezocht de delegatie van minister Mbungani het ebola-behandelingscentrum in Mbandaka, om al het personeel dat daar in de frontlinie werkt een hart onder de riem te steken.

Sinds de afkondiging van de 14e ebola-epidemie in de DRC zijn er 3 gevallen geregistreerd. Ze zijn allemaal gestorven, waardoor het sterftecijfer tot nu toe 100% is. Er zijn 444 contactgevallen vastgesteld. Tot nu toe zijn 353 mensen gevaccineerd sinds de start van de vaccinatiecampagne op 27 april waarvan 253 onder hen contactgevallen zijn.

© CongoForum, 09.05.22 (edm)

Beeld-bron: Congolese media

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.