Lubero: 40 huizen verloren hun dak na een stortbui (CongoForum)

GOMA- Meer dan 40 huizen verloren hun dak na een stortbui op woensdag 4 mei in Kambau, op het grondgebied van Lubero (Noord-Kivu).

Volgens het plaatselijke maatschappelijk middenveld heeft de stortbui ook een tiental klaslokalen van lagere scholen vernield. Onder de getroffen scholen zijn EP. Mbunia, EP. Baedumba en Institut Tata Roga. Leerlingen van wie de school beschadigd is, zijn donderdagochtend niet naar school gegaan.

Drie protestantse kerken en een katholieke kapel staan ook op de lijst van beschadigde gebouwen. Volgens bronnen uit de burgermaatschappij zijn er geen doden gevallen.

Verschillende getroffen gezinnen hebben de nacht in de open lucht doorgebracht, terwijl anderen bij gastgezinnen verblijven. De coördinator van de ‘Nouvelle société civile de Kambau’, Germain Kakule, pleit voor overheidsbemoeienis ten gunste van deze slachtoffers.

De afgevaardigde van de gouverneur in deze regio bevestigt de regenschade. Hij zei dat hij een rapport had gestuurd naar de beheerder van het Lubero-territoire.

© CongoForum, 05.05.22

Beeld-bron: Marc Maro Fimbo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.