Mbandaka: start van moderniseringswerken aan de stadswegen (CongoForum)

MBANDAKA- De minister van Territoriale Ontwikkeling, Guy Loando, heeft op zondag 15 mei het startsein gegeven voor de moderniseringswerkzaamheden van het stedelijk wegennet van Mbandaka, hoofdstad van de provincie Equateur (Evenaarsprovincie). In aanwezigheid van zijn collega’s van Financiën en Vervoer en Verkeerswegen richtte hij zich tot de bevolking van Mbandaka. Hij wees er volgens Radio Okapi op dat deze werken tot doel hebben de stad Mbandaka te ontwikkelen, overeenkomstig de visie van het staatshoofd Félix Antoine Tshisekedi Tshilombo.

Guy Loando, die de regeringsdelegatie in dit deel van de DRC begeleidde, kondigde ook aan dat, naast de start van de werkzaamheden voor de modernisering van het stedelijk wegennet in Mbandaka, binnenkort ook zal worden gewerkt aan de elektriciteitsvoorzieningen en de drinkwatervoorziening in deze stad.

Ondanks het feit dat het ebolavirus in deze provincie opnieuw de kop opsteekt, heeft de minister de plaatselijke bevolking ook gerustgesteld dat het staatshoofd zeer binnenkort naar het gebied Groot-Equateur zal komen.

© CongoForum, 18.05.22 (sv)

Beeld – bron: John Bompengo


Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.