Oosten van Congo: premier stelt mogelijke investeerders gerust (CongoForum)

KAAPSTAD – Premier Jean-Michel Sama Lukonde heeft op het Indaba-mijnbouwforum in Kaapstad investeerders verzekerd dat zijn regering er alles aan doen om vrede te stichten in het oosten van de DR Congo. Dat bericht Radio Okapi.

“Om te beginnen voeren we militaire operaties uit om tot een volledige veiligheid te komen”, verklaarde Sama Lukonde. “Verder hebben we onze strategie om gedemobiliseerden uit een gewapende groep te re-integreren in de samenleving.”

“We werken niet alleen aan onze infrastructuur maar zullen ook toekomstige investeringen beveiligen en een snelle ontwikkeling mogelijk maken”, klonk het. “Dat zal een antwoord zijn op de onveiligheid.”

Ondertussen is het wel zo dat president Félix Tshiskedi zich kwaad maakt omdat het leger er niet echt in slaagt de onveiligheid in het oosten drastisch te reduceren.

De premier erkent dat veel infrastructuur moet worden heraangelegd om investeringen mogelijk te maken. Als die infrastructuur er is, wordt het makkelijker mogelijk om investeerders naar ertsen te laten zoeken.

In Kaapstad probeerde de Congolese regering zoveel mogelijk investeerders warm te maken voor projecten in Congo.

© CongoForum, 13.05.22 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.