Beni: start campagne verdeling muskietennetten aan meer dan 88500 gezinnen (CongoForum)

BENI- De campagne voor de distributie van geïmpregneerde muskietennetten, die van 28 juni tot 5 juli in de gezondheidszone van Beni (provincie Noord-Kivu) wordt gehouden, is gericht op meer dan 88.500 gezinnen. De hoofdarts van dit gebied, dr. Michel Tosalisana vertelde dat gisteren aan Radio Okapi.

Bij deze gelegenheid riep hij de begunstigden op goed gebruik te maken van deze netten, om zich te beschermen tegen malaria, die in deze regio welig tiert:

“Het aantal gevallen van malaria is hoog en deze ziekte ligt aan de oorsprong van de armoede van onze bevolking en ook aan de onderontwikkeling. Daarnaast zijn er complicaties in verband met zwangerschap, waaronder abortussen en moedersterfte. Beste ouders, wij roepen u op om het net correct en verstandig te gebruiken.”

Sommige van de begunstigden die bij de overdrachtsceremonie aanwezig waren, staken hun tevredenheid niet onder stoelen of banken.

“Dit net zal mij helpen om de kinderen en mijzelf tegen verschillende ziekten te beschermen, want het is de mug die malaria veroorzaakt. Mijn wens is dat ze aan alle huishoudens netten geven, want door ziektes komen we niet vooruit,” zei een begunstigde.

De campagne voor de verdeling van de netten zal van deur tot deur en naar gelang van de grootte van elk gezin plaatsvinden. Een gezin van negen krijgt bijvoorbeeld vijf netten gedurende drie jaar.

© CongoForum, 29.06.22

Beeld-bron: (archief) Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.