Senaatsvoorzitter DRC en Belgisch minister van Staat André Flahaut: “Partnerschap tussen DRC en België nieuw leven inblazen” (CongoForum)

KINSHASA- De voorzitter van de Senaat van de DRC, Modeste Bahati Lukwebo, en de Belgische minister van Staat André Flahaut hebben vandaag, 28 juni, in Kinshasa gesproken over “het nieuw leven inblazen van het partnerschap tussen de DRC en België”, meldt Radio Okapi.

De twee persoonlijkheden hebben de mogelijkheden bestudeerd voor de tenuitvoerlegging van de interparlementaire samenwerkingsovereenkomst die begin deze maand in België is ondertekend door de voorzitter van de Congolese Senaat, namens het Congolese Parlement, en door de voorzitster van de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers, Eliane Tillieux.

Modeste Bahati Lukwebo en André Flahaut bespraken ook ontwikkelingsprojecten tussen hun respectieve landen.

Volgens minister van Staat André Flahaut is tijdens de ontmoeting ook de militaire samenwerking tussen de DRC en België besproken.

De kwestie zal ook met verschillende andere autoriteiten in het land worden besproken. Flahaut zou ook ontvangen worden door het staatshoofd Félix Antoine Tshisekedi Tshilombo.

© CongoForum, 28.06.22

Beeld: Palais du Peuple, Kinshasa

Bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.