‘Wenge Musica’-concert: “We willen vrede”, zegt zanger JB Mpiana (CongoForum)

KINSHASA- “Wij willen vrede in het oosten van de Democratische Republiek Congo”, zei zanger Jean Bedel Mpiana op woensdag 29 juni, na een audiëntie bij de voorzitter van de Senaat, Modeste Bahati. Deze artiest roept ook op tot de eenheid van alle Congolezen, meldt Radio Okapi.

“We zijn ons ervan bewust dat het land wordt aangevallen en dat we als artiesten maar één stem hebben, en dat is muziek. Van daaruit gaan we de volgende boodschap lanceren: ‘wij willen vrede in ons land, wij willen dat Congo verenigd wordt en wij gaan de FARDC (Congolese strijdkrachten) steunen’,” aldus JB Mpiana.

De “Anges adorables” zijn zich bewust van de veiligheidssituatie in het oosten van de DRC en beloven een deel van de opbrengst van het concert van 30 juni te schenken aan de strijdkrachten van de Democratische Republiek Congo.

Steun van senaatsvoorzitter

De groep ‘Wenge Musica’ kreeg een hart onder de riem gestoken van de voorzitter van de Senaat Modeste Bahati Lukwebo, in de aanloop naar het historische concert dat gepland is voor vandaag, donderdag 30 juni om 16.00 uur in het Martyrs de Pentecost-stadion.

Hij vroeg hen verenigd te blijven en sprak zijn waardering uit voor hun initiatief om meer dan 25 jaar na hun scheiding een concert te geven.

Zij hebben de voorzitter van de Senaat tevens in kennis gesteld van het bestaan van een ontwerp van een organieke wet die de Congolese culturele sector zou kunnen regelen.

Modeste Bahati Lukwebo steunde dit initiatief en vroeg hen deze tekst door een senator te laten presenteren.

© CongoForum, 30.06.22

Beeld-bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.