DRC gaat meer dan 1000 km wegen herstellen (CongoForum)KINSHASA- De DRC moet voor het einde van het jaar, en uiterlijk maart 2023, 1167 km (gestabiliseerde) aarden wegen hebben hersteld en/of aangelegd op het grondgebied van de provincies van het  voormalige Bandundu. Dat bericht Mediacongo.net.

Volgens een verklaring van het ministerie van Financiën gaat het hier om de eerste fase van een grootschalige test die de regering wil uitvoeren om het nationale wegennet te herstellen.

Vervolgens zullen  onder toezicht van het ministerie van Infrastructuur via zijn agentschappen, met name het Wegenbureau, in het hele land 5.000 machines worden geplaatst, zodat tegen eind 2028 de beschikbare wegen in het hele land weer op het niveau van 1960 kunnen worden gebracht.

Het is de bedoeling om de werken te laten uitvoeren door particuliere Congolese bedrijven, in overeenkomst met de procedures voor overheidsopdrachten voor contracten die voorzien in herstel maar ook in onderhoud van de werken.

Voor de 1.167 km wegen in het Bandundu-gebied bedraagt de totale begroting voor de door de regering gefinancierde werkzaamheden 47 miljoen dollar.

© CongoForum, 01.07.22 (edm)

Beeld: een weg in Bandundu, nabij Kenge

Bron: Eddy MerveillieLeave a Comment

You must be logged in to post a comment.