Y’Africa Festival: verhalen en legendes van Afrika staan centraal in Kinshasa (CongoForum)

KINSHASA – Kinshasa, een creatieve en culturele stad, zal van 14 tot 15 oktober de tweede editie van het festival Y’ Africa organiseren in het Franse Instituut. Dat bericht Mediacongo. Het evenement is volgens de organisatoren een gelegenheid om kennis te maken met de Afrikaanse culturen en deze onder de aandacht te brengen door middel van diverse activiteiten op het gebied van kunst, onderwijs en amusement.

“Dit festival toont veel creativiteit, geeft een andere kijk op Afrikaanse paradigma’s, laat ons reizen door gebruiken en tradities uit het verleden en laat ons Afrika in zijn geheel kennen”, zeiden de organisatoren op een recente persconferentie.

Myra Dunoyer leidt Elza Masolo, de structuur die het festival organiseert. Volgens haar zullen verschillende Afrikaanse landen vertegenwoordigd zijn, waaronder Togo, Kameroen, Zuid-Afrika, Nigeria, Burkina Faso en de DR Congo.

Tijdens het Y’ Africa-festival zullen diverse activiteiten worden georganiseerd, waaronder filmvertoningen, verhalenvertellingen, tentoonstellingen, workshops en conferenties, alsook een tentoonstelling “Made in Africa”.

De organisatoren van het festival hebben ook een reeks activiteiten over biodiversiteit en milieubescherming gepland voor de festivalgangers, in het bijzonder voor kinderen en jongeren.

© CongoForum, 12.10.22 (rk)

Beeld – bron: Mediacongo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.