Spanje: Didier Mazenga krijgt UNWTO-steun om Congolees toerisme te promoten (CongoForum)

MADRID – Minister van Toerisme Didier Mazenga gaat de uitdaging aan om partners en investeerders aan te trekken voor het exploiteren van het brede scala aan toeristische locaties en attracties in de Democratische Republiek Congo. Hij kreeg daartoe de instemming van de Wereldorganisatie voor Toerisme (WTO). Minister Mazenga ontvouwde zijn plannen op de jaarlijkse conferentie van de UNWTO die van 25 tot 27 mei plaatsvond in de Spaanse hoofdstad Madrid. Dat meldt Alternance.cd.

De Congolese minister van Toerisme wijst op de wil van president Félix Tshisekedi om het toerisme in zijn land op een opmerkelijke en duurzame manier te ontwikkelen, zodat het een echte en betere bestemming wordt voor buitenlandse en nationale toeristen. Hij verwijst naar de vele natuurlijke en culturele bezienswaardigheden en attracties. De DR Congo heeft een uitzonderlijk toeristisch potentieel, met 1.472 geïdentificeerde natuurlijke en kunstmatige sites, waaronder 5 op de Werelderfgoedlijst, 741 van nationaal belang en 726 van provinciaal belang”, aldus minister Mazenga.

Er valt veel te investeren in het Congolese toerisme. Daarom vraagt Congo om daadwerkelijke steun en betrokkenheid van de Wereldorganisatie voor Toerisme. Om het toerisme voluit te kunnen ontwikkelen moet er overal in het land wel vrede komen, beseft ook Mazenga.

Minister Mazenga bedankt de Wereldorganisatie voor Toerisme namens de Congolese regering voor de verschillende projecten die reeds samen met Congo zijn uitgevoerd: een regionaal seminarie over de ontwikkeling van het toerisme, de gratis opleiding van toeristische ambtenaren tijdens de COVID-19-periode en het opzetten van opleidingsstructuren voor toerisme.

Volgens Mazenga deed de regering al inspanningen om de inning van de inkomsten voor het Promotiefonds voor toerisme te digitaliseren. Nog meer procedures zullen digitaal worden gemaakt.

De minister hoopt overigens om in Congo een wereldforum te organiseren over ecotoerisme en toeristische investeringen. Hij wil graag dat de secretaris-generaal van de UNWTO hieraan zou deelnemen.

© CongoForum, 30.05.23 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.