Kinshasa: ngo en studenten maken mensen bewust van schadelijke gevolgen van roken (CongoForum)

KINSHASA – De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vierde gisteren de ‘Werelddag zonder tabak’ met als thema: ” Laten we voedsel verbouwen, geen tabak”.

Naar aanleiding hiervan heeft de ngo ‘Initiative Locale pour le Développement Intégré’, in samenwerking met de ‘Club des Etudiants en Sciences de l’Environnement’ en de ‘Mouvement des Etudiants contre l’usage du tabac’ van de Universiteit van Kinshasa (UNIKIN), mensen bewust gemaakt van de gevaren van tabaksgebruik voor mens en natuur.

Zij organiseerden een conferentie aan de Universiteit van Kinshasa waaraan studenten, academici en andere deskundigen deelnamen, aldus Radio Okapi. In hun toespraken benadrukten de deskundigen dat tabak niet alleen gevaarlijk blijft voor de menselijke gezondheid, maar ook voor de natuur. Denis Banza, inspecteur bij het directoraat-generaal Douane en Accijnzen (DGDA), stelde voor om de taksen op de invoer van tabak te verhogen.

Dit jaar wordt er ook op gemikt om tabakstelers aan te moedigen om hun teelt op te geven en te kiezen voor het produceren van duurzame en voedzame gewassen.

© CongoForum, 01.06.23 (rk)

Beeld – bron: Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.