Kinshasa: renovatie beurs FIKIN wordt voortgezet (CongoForum)

KINSHASA – Didier Kabampele Ngabul, algemeen directeur van de ‘Foire Internationale de Kinshasa’ (FIKIN), gaf gisteren een update over de renovatiewerken die bij het beurscomplex worden uitgevoerd. Hij bevestigde aan Actualité.cd dat de installatiewerkzaamheden door het Turkse bedrijf Milvet, dat verantwoordelijk is voor de modernisering van FIKIN, normaal verlopen.

Volgens Kabampele is het bedrijf Milvet zich aan het vestigen op de terreinen. “Ik wil dat alle Congolezen de FIKIN van morgen op zijn mooist kunnen zien. We willen de beurs moderniseren, en FIKIN gaat jullie in afwachting verwennen”, verklaarde de ceo vanFIKIN.

Een aantal oude drankgelegenheden is al opgeruimd. Op sommige plekken zijn de bewoners verdwenen. Op de site zie je containers met daarin materialen van Milvet. Bedoeling is om nieuwe kantoren op te trekken en expositiecentra, een pretpark, een winkelcentrum en een hotel te realiseren.

De Foire Internationale de Kinshasa (FIKIN) werd opgericht in 1969 en is een openbare instelling voor handel, landbouw, industrie en ambacht. De belangrijkste doelstelling ervan is om Congolese producten te promoten. FIKIN is ook verantwoordelijk voor de organisatie van beursevenementen en provinciale, nationale en internationale handelsbeurzen. Vroeger was FIKIN de trots van de DR Congo, maar na de plunderingen van 1991 en 1993 ging het snel bergafwaarts.

© CongoForum, 06.06.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/J. Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.