Oosten van Kasaï: meer dan 40.000 kandidaten in 149 centra nemen deel aan nationaal examen voor lagere scholen (CongoForum)

MBUYI-MAYI – In het oosten van de provincie Kasaï heeft de gouverneur donderdag het startsein gegeven voor het nationale examen voor lagere scholen (ENAFEP), dat twee dagen duurt. De ceremonie vond plaats in het Saint Marcel-schoolcomplex, niet ver van het Rond-point de l’Etoile, in de stad Mbuji-Mayi, bericht Actualité.cd.

In zijn toespraak bedankte de directeur van de onderwijsprovincie ‘Kasai Oriental 1’ president Félix Tshisekedi voor zijn leiderschap bij het doorvoeren van hervormingen in het onderwijs die hebben geleid tot een grondige verbetering van het basisonderwijs in de Democratische Republiek Congo.

Jean Willy Momat gaf aan dat de onderwijsprovincie ‘Kasaï Oriental 1’ deze 37ste editie 149 centra organiseert, waarvan 76 in de stad Mbuji-Mayi. In totaal nemen 42.630 leerlingen deel aan de gratis tests.

Patrick Mathias Kabeya van zijn kant moedigde de leerlingen aan om hard te werken, omdat zij de toekomstige bestuurders van het land zijn. Hij vroeg hen ook het beste van zichzelf te geven om goede resultaten te behalen.

Na zijn toespraak opende de directeur de koffer met de toetsen en overhandigde hij die symbolisch aan de studenten in hun klaslokalen.

© CongoForum, 02.06.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Pascal Ilunga

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.