Volksvertegenwoordiger Eric Paluku is erg ongerust over stijgende onveiligheid in Butembo (CongoForum)

BUTEMBO – Nationaal parlementslid Eric Paluku Kamavu, een verkozene uit Butembo in Noord-Kivu, is verontrust over de toenemende onveiligheid in de stad). In de voorbije maanden waren er gewapende overvallen en zelfs moorden op burgers, zegt Paluku. Tussen 27 en 31 mei 2023 werden vijf burgers gedood in de stad Butembo door onbekende gewapende mannen, bericht Radio Okapi.

“Wij weten niet hoe wij deze vreselijke zaken kunnen uitleggen aan onze mensen en dat bewijst genoeg hoe onze stad is geïnfilteerd door de vijand. In een tijdspanne van amper vijf dagen waren er vijf gevallen van mensen die brutaal werden vermoord door deze koude, harteloze en kille gangsters om de veiligheid in onze stad te saboteren, in het zicht van iedereen, zonder dat iemand hen iets in de weg legde”, aldus nog de volksvertegenwoordiger.

Paluku vraagt aan de autoriteiten in Butembo om extra maatregelen die de veiligheid moeten vergroten. Hij vindt dat de burgemeester en de veiligheidsraad geen toegevingen mogen doen. “Zij moeten middelen en methoden vinden om een ernstige aanpak mogelijk te maken.”

Voor deze volksvertegenwoordiger moeten de burgers van Butembo ook zelf de mouwen opstropen. “Zij moeten zelf op zoek gaan naar deze vijanden en voorzichtig zijn. Teveel is teveel! Wij kunnen hier niet aan toegeven; we kunnen niet leven met wat hier allemaal gebeurt!”.

© CongoForum, 02.06.23 (PVb)

Beeld – bron: Radio Okapi/Blaise Makasi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.