Non-profit organisatie CADA geeft nieuwe regering een kans (CongoForum)

KINSHASA – De non-profitorganisatie ‘Congo action pour une diplomatie agissante’ (CADA) heeft deze week de Congolese bevolking opgeroepen om de regering-Suminwa een kans te geven.

De coördinator, Eric Kamba, deed zijn oproep bij Radio Okapi. “Ik denk niet dat we het falen van de regering mogen voorspellen voordat ze aan de slag is gegaan”, zei hij.

Kamba vindt dat het staatshoofd deze nieuwe regeringsploeg moet steunen door een einde te maken aan de straffeloosheid en de transparantie te versterken. Hij moedigde Félix Tshisekedi ook aan om de werkingskosten van politieke instellingen te verlagen.

“De president moet deze dingen doen en de schuldigen straffen. Overal moeten straffen worden opgelegd, ook in het leger. Indien nodig moet de president zijn eigen broers, vrienden en metgezellen kunnen laten arresteren. Als hij goede mensen voor zijn kabinet kan kiezen, vinden we dat een stap in de goede richting”, aldus Kamba.

In april had deze middenveldorganisatie de premier al opgeroepen om het vertrouwen tussen de bevolking en de machthebbers en de instellingen te herstellen.

© CongoForum, 14.06.24 (rk)

Beeld – bron: Palais du peuple Kinshasa. Radio Okapi/John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.