Minstens 27 doden bij vliegtuigcrash in dichtbevolkte wijk Goma (CongoForum)

GOMA – Een toestel van de Congolese luchtvaartmaatschappij Busy Bee is zondagochtend, enkele minuten na het vertrek vanop de luchthaven van Goma voor een vlucht naar Beni, neergestort in de wijk Mapendo. Geen enkele van de inzittenden overleefde de ramp, aldus bronnen bij het kabinet van de gouverneur van de provincie Noord-Kivu. Veiligheids- en luchthavenkringen houden het bij 27 doden. Onder hen ook de twee bemanningsleden.

Volgens bronnen bij Busy Bee zou zich kort na het opstijgen een ontploffing hebben voorgedaan in één van de twee motoren van de Dornier 228-200 met immatriculatie 9S-GNA. Dat bericht Radio Okapi.

Het vliegtuig stortte meteen daarop onbestuurbaar neer op een woning waar een familie zich klaar maakte om naar de zondagsmis te gaan. Alle passagiers evenals de twee bemanningsleden én negen leden van de getroffen familie kwamen om.

Op de plaats van de ramp lagen tal van verkoolde lichamen, waaronder dit van de piloot. Uit de woning waarop het toestel neerstortte werden negen lichamen van de getroffen familie gehaald. Op het eerste gezicht konden deze mensen op de grond geen kant meer uit en zijn ze gestikt, zeggen hulpverleners van het Rode Kruis.

Tot de middag hebben leden van de Civiele Bescherming, van het Rode Kruis én van Monusco nog in de ruïnes gezocht naar mogelijke overlevenden. Het toestel werd echter totaal vernield en de kans op overlevenden slonk met de minuut, aldus burgemeester Mwissa Kense van Goma.

Ondervraagd door Radio Okapi wou de verantwoordelijke voor de burgerluchtvaart in Goma zich niet uitspreken over de mogelijke oorzaak van de crash.

© CongoForum, 24.11.19 (PVb)

Beeld – bron: La Prunelle RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.