Noord-Kivu: ngo’s moeten hun projecten vóór uitvoering indienen bij provinciale overheid (CongoForum)

GOMA / BUTEMBO – Elk project van gemeenschappelijk belang moet nu worden ingediend bij de provinciale overheid en de provinciale vergadering van Noord-Kivu voordat het op het terrein wordt uitgevoerd. Dat was de conclusie na een inspectie van wegenwerken die werden uitgevoerd door UNOPS in het territorium Masisi. Vertegenwoordigers van de provinciale autoriteiten zijn niet erg tevreden over de kwaliteit van het geleverde werk.

Roger Malinga, de provinciale commissaris die verantwoordelijk is voor de wederopbouw, is niet gelukkig met de ernstige onregelmatigheden in de uitvoering van projecten in Masisi door UNOPS. “Kijkend naar het werk dat op dit gebied wordt gedaan, bijvoorbeeld de heraanleg van bruggen, hebben we enkele onregelmatigheden gezien. We hebben onze observaties en aanbevelingen met UNOPS gedeeld”.

Robert Seninga, voorzitter van de provinciale assemblee, pleit op zijn beurt voor de betrokkenheid van de provinciale overheid en andere diensten bij de regulering van alle projecten die worden uitgevoerd door de niet-gouvernementele organisaties in Noord-Kivu. “De ngo’s deden alles buiten het waakzame oog van de autoriteiten. Daarom besloten we samen met de provinciegouverneur dat het noodzakelijk is dat Kinshasa niet langer alleen beslist wanneer er in onze provincie een project moet worden uitgevoerd. De betrokkenen moeten de agenda van de regering volgen, alsook het actieplan van de regering om te weten wie wat doet, wanneer en waar”, aldus Seninga.

Als reactie bevestigen de partners die worden vertegenwoordigd door het Sociaal Fonds om rekening te houden met alle gemaakte opmerkingen en aanbevelingen.

© CongoForum – Roger Mulyata, 08.11.19 (rok)

Beeld: Robert Seninga, voorzitter van de provinciale assemblee in Noord-Kivu

Bron: RD Congoleaks

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.