Tanganyika: twee andere turbines van Benderadam binnenkort operationeel (CongoForum)

KALEMIE – De provincie Tanganyika, waar Zoé Kabila gouverneur is, wil investeren om de energiesector nieuw leven in te blazen. Zo wil ze de industrie in Kalemie en de hele provincie aanzwengelen en stimuleren. Dat berichtten Congolese media.

Gouverneur Zoé Kabila, een broer van ex-president Joseph Kabila, bracht dinsdag een bezoek aan de Benderadam, de enige dam die elektriciteit levert aan de stad Kalemie (het vroegere Albertstad, de hoofdplaats van Tanganyika, nvdr) en een groot deel van de provincie.

“Deze waterkrachtcentrale, die momenteel slechts 8,5 megawatt van de 42 produceert, kan de productiecapaciteit in de komende dagen zien toenemen, met de bezig zijnde renovatie van de tweede turbine en de bouw van de derde”, tweette Kabila.

De Benderadam werd gebouwd in 1952, onder Belgisch bestuur. Hij ligt op de grens tussen de provincies Zuid-Kivu en Tanganyika. Maar geregeld wordt de stroomproductie verstoord, omdat de infrastructuur sinds de tijd van Belgisch-Congo niet genoeg werd onderhouden en gemoderniseerd. Als gevolg hiervan komt het geregeld voor dat de stad Kalemie zonder stroom zit, wat ook schadelijk is voor de economische activiteiten.

© CongoForum, 16.07.20 (rok)

Beeld – bron: mnctvcongo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.