Tshopo: zorgverleners voor patiënten met Covid-19 ontvangen aanmoedigingspremie (CongoForum)

KISANGANI – In de provincie Tshopo heeft het gezondheidspersoneel, dat patiënten met Covid-19 verzorgt in het ‘Hôpital du Cinquantenaire’, zaterdag een aanmoedigingspremie van 1.000 dollar ontvangen. Het gaat om gezondheidswerkers die patiënten verzorgen die werden geïsoleerd, meldt Radio Okapi. De bonussen konden worden uitgekeerd dankzij een interventie van de provinciale minister van Volksgezondheid, dr. Joachim Ondendakemi.

De bonussen werden uitgedeeld tijdens een ontmoeting tussen de provinciale minister en een delegatie van het betrokken verplegend personeel. Het ziekenhuis ligt in Kisangani, de hoofdplaats van Tshopo, de grootste provincie van de hele DR Congo.

Dr. Hugor Edumu, woordvoerder van de gezondheidswerkers, wijst erop dat minister Ondendakemi eerder had beloofd om inspanningen te doen. Nu hebben 45 zorgverleners een eerste schijf van 1.000 dollar gekregen. Het gaat om mensen die in de maanden mei en juni aan het werk waren in de strijd tegen Covid-19. “De minister beloofde dat hij later met nog meer geld over de brug zou komen en zei dat dat men nu bezig is de middelen vrij te maken”.

Volgens dr. Edumu zullen de begunstigde gezondheidswerkers zelf zeker vertellen wat het vervolg moet zijn volgens hen. Hij gaat ervan uit dat het werk zal worden hervat, in afwachting van extra bonussen.

Minister Ondendakemi zegt dat er ‘op progressieve wijze’ nog meer steun op tafel zal komen. Beschermingsmiddelen voor het personeel zijn volgens hem te krijgen bij de hiervoor bevoegde logistieke commissie.

© CongoForum, 03.08.20 (rok)

Beeld: het ‘Hôpital du Cinquantenaire’ in Kisangani

Bron : Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.