Covid-19 : avondklok afgekondigd, maar bedrijven vragen versoepeling maatregelen (CongoForum)

KINSHASA –  De Congolese autoriteiten hebben deze week de instelling van een avondklok (21.00u-5.00u) aangekondigd in het kader van de strijd tegen de tweede golf van het coronavirus. Maar de werkgeversfederatie FEC is niet onverdeeld gelukkig met de maatregel. Ze vraagt aan de regering ‘versoepelingsmaatregelen’ opdat bedrijven normaal zouden kunnen draaien, bericht Mediacongo.

De gedelegeerd bestuurder van de werkgeversfederatie, Kimona Bononge, vraagt aan de gouverneur van Kinshasa om het staatshoofd aan te spreken en hem een week uitstel te vragen voor de stedelijke overheid. In die tijdsspanne zou er werk moeten worden gemaakt van een systeem met speciale toelatingen of badges, zoals tijdens de eerste golf, luidt het.

De FEC begrijpt niet waarom er niets is afgesproken rond mogelijke vrijstellingen om toch te kunnen circuleren. Ze gaat akkoord met de maatregelen maar vraagt toch ‘aangepaste maatregelen’ om tot een evenwicht te komen. De FEC merkt op dat sommige bedrijven zowel overdag als ’s nachts moeten werken.

© CongoForum, 17.12.20

Beeld : Kimona Bononge

Bron : Mediacongo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.