Noord-Kivu : Zweeds bezoek voor centrum in Goma dat vrouwen en tienermoeders begeleidt (CongoForum)

GOMA – Een delegatie van de Zweedse ambassade is op bezoek in Goma (Noord-Kivu) om er vrouwenverenigingen te bezoeken die steun krijgen van UN Women. Sara Isman, verantwoordelijken voor projecten rond Democratie, Mensenrechten en Gender, is het op het terrein met Anne Nabintu Lurhak van UN Women.

De bezoeksters trokken naar de wijk Mugunga, om daar een polyvalent gemeenschapscentrum te bekijken dat zich inzet voor vrouwen en tienermoeders. De vrouwen en meisjes leren er beroepen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Mevrouw Isman praatte met de vrouwen over hun activiteiten en hun problemen, zeker in deze coronacrisis.

De vrouwen vertelden over hun bekommernissen en legden uit hoe ze bijvoorbeeld zelf zeep maken of kleren vervaardigen. Ze hopen dat de Zweedse ambassade en UN Women hen zal blijven steunen.

Sara Isman is tevreden over de activiteiten van het centrum en belooft dat haar ambassade steun zal blijven verlenen aan UN Women. Ze zal hoe dan ook ervoor pleiten om verdere steun te geven.

Daniel Bisimwa runt het gemeenschapscentrum. Hij is blij met het bezoek en dankbaar omdat de Zweedse ambassade en UN Women bereid waren om de vrouwen en meisjes te helpen. Vaak gaat het om personen in kwetsbare situaties.

Het gemeenschapscentrum in Mugunga werkt momenteel voor meer dan 800 vrouwen, die diverse activiteiten ontwikkelen om zich uit de slag te trekken.

© CongoForum – Paulin Munyagala, 18.02.21

Beelden – bron : CongoForum / Congolese pers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.