Félix Tshisekedi brengt hulde aan zijn overleden collega in Tanzania (CongoForum)

KINSHASA – Het staatshoofd Félix-Antoine Tshisekedi Tshilombo heeft met grote droefheid het overlijden vernomen van zijn ambtgenoot, John Magufuli, de president van Tanzania. Tshisekedi betuigde zijn deelneming aan het Tanzaniaanse broedervolk en aan de familie van de overleden president.

Tshisekedi, die momenteel ook voorzitter van de Afrikaanse Unie is, bracht hulde aan “een sterke partner die met trots de onafhankelijkheid van het Afrikaanse continent verdedigde”.

Er was al een tijdje ongerustheid over de afwezigheid van Magufuli. Volgens zijn vice-president overleed de president aan de gevolgen van hartproblemen. Het nieuws werd afgelopen woensdag op de nationale televisie bekendgemaakt. John Magufuli was toen al 18 dagen niet meer in het openbaar gezien. “Met grote spijt deel ik u mee dat wij vandaag, 17 maart 2021 om 18.00 uur, onze moedige leider, de president van Tanzania, John Pombe Magufuli, hebben verloren”, zei de nieuwe president Samia Suluhu Hassan.

Volgens het nieuwe staatshoofd van Tanzania was Magufuli overleden in het Emilio Mzena Ziekenhuis, een overheidsinstelling in Dar es Salaam, waar hij werd behandeld.

© CongoForum – Paulin Munyagala, 18.03.21 (gm)

Beeld: Tshisekedi en Magufuli

Bron: Congolese pers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.