Noord-Kivu: Werelddag Bloedgevers ook gevierd in Beni (CongoForum)

BENI – Onder de slogan “Geef je bloed om het hart van de wereld te laten kloppen” werd op maandag 14 juni 2021 de 17de editie van de Werelddag van de Bloedgevers gevierd. De Werelddag bleef niet onopgemerkt in de stad Beni (Noord-Kivu), waar aan de officiële universiteit van Semuliki activiteiten werden georganiseerd om de studenten bewust te maken. Bovendien werd voor de goede zaak een perscafé georganiseerd in het bloedtransfusiecentrum op het terrein van het algemeen referentieziekenhuis van Beni.

Dr. Vianey Kambere, die verantwoordelijk is voor het technisch platform van het provinciaal bloedtransfusiecentrum in Beni, bedankte alle vrijwilligers die vrijwillig hun bloed afstaan aan patiënten om levens te redden. Hij moedigde de bevolking aan om meer stil te staan bij het belang van bloeddonaties. “Wie bloed geeft, wordt een held die de harten van de wereld doet kloppen”.

Madirisha Vuyingo, vertegenwoordiger van het stadsbestuur, liet niet na om namens burgemeester Modeste Bakwanamaha de hele bevolking van zijn district uit te nodigen om naar het bloedtransfusiecentrum te komen en vrijwillig bloed te geven, mensenlevens te redden en blijk te geven van vaderlandsliefde.

© CongoForum – 15.06.21

Beeld-bron: Freepik

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.