Noord-Kivu: vzw EDI helpt de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting in Goma (CongoForum)

GOMA- Vzw EDI tracht altijd dicht bij de kwetsbaren te zijn, en is daarom aanwezig op het territoire van Idjwi (Zuid-Kivu). Maar recentelijk helpt ze ook een honderdtal slachtoffers van de laatste uitbarsting van de vulkaan Niragongo, in de provincie Noord-Kivu, met levensmiddelen.

Vzw EDI heeft deze hulp kunnen realiseren dankzij de financiële steun van de gemeente Mol en Meerhout (België). Maar ook dankzij de sympathisanten van vzw Rugendo, haar partner. Yves Pierre Minani, hoofd van deze vereniging, ging zelf op reis naar Kanyarutshinya op het territoire van Nyiragongo in Noord-Kivu, dat op 22 mei door de laatste natuurramp is getroffen.

Deze humanitaire hulp, bestaande uit verschillende soorten levensmiddelen, o.a. zakken rijst, maïsmeel, olie, enkele dozen zeep, vis en zout, werd overhandigd aan pater Gilbert Ndugo van de parochie van de H. Kinderen van Jezus. Hij zei dat hij tevreden was over het bezoek van de vzw, die de slachtoffers van de ramp wil helpen.

“Onze indrukken zijn goed, we danken vzw EDI voor haar liefde en moed, want hoewel ze in Zuid-Kivu werkzaam is, dacht ze ook aan ons in Noord-Kivu. Het is echt in een geest van vrijgevigheid”, aldus abbé Gilbert Ndugo, “Al geruime tijd zijn deze slachtoffers gedoemd tot hongersnood, zij hebben alles verloren omdat degenen die bezig waren met hun plattelandsactiviteiten, hun akkers in lava hebben zien veranderen.”

Naar aanleiding van deze situatie heeft pater Gilbert van de gelegenheid gebruik gemaakt om de autoriteiten, de nationale, plaatselijke en internationale organisaties en andere mensen op te roepen aan de slachtoffers te denken.

EDI vzw heeft reeds drie opeenvolgende maal ditzelfde liefdadige gebaar ten gunste van de slachtoffers van de ramp in Goma gemaakt.


© CongoForum, Paulin Munyagala , 01.09.2021

Beeld – bron: CongoForum/Congolese pers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.