Kardinaal Fridolin Ambongo: “Ons land is er slecht aan toe” (CongoForum)

KINSHASA – “Het land is er slecht aan toe, en niets werkt.” “De Congolezen behoren tot de ongelukkigste volkeren op aarde.” Dat heeft kardinaal Fridolin Ambongo zondag verklaard in Kikwit (Kwilu), waar honderden mensen de start van de provinciale bisschoppelijke assemblee van Kinshasa kwamen bijwonen, zo bericht Radio Okapi.

Mgr. Ambongo wees erop dat Congo zovele rijkdommen bezit: grondstoffen, vruchtbare grond, veel water, bossen en wouden. “En desondanks is het Congolese volk momenteel één van de ongelukkigste volkeren op aarde”, klonk het.

Volgens de kardinaal zit het kwaad bijzonder diep. “Laat jullie niets wijsmaken, het gaat erg slecht met ons land. Sommigen zullen toespraken houden om jullie te laten geloven dat jullie in het paradijs leven. Als het huidige Congo het paradijs is, dan wil ik niet meer naar het paradijs gaan.”

Mgr. Ambongo wil dat de bevolking opstaat en probeert om het tij te keren. “We moeten handelen, we moeten onszelf au sérieux nemen, we moeten voor onszelf zorgen. De soevereiniteit van ons land is in gevaar. En terwijl het land in gevaar verkeert, zijn we vooral bezig met praten over postjes, geld, wat dollars.”

© CongoForum, 31.05.22 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.