Congolese parlementsleden naar Oeganda om bilaterale samenwerking te versterken (CongoForum)

KAMPALA – Een delegatie van parlementsleden uit de DR Congo zal morgen in Oeganda de voorzitter van het Oegandese parlement ontmoeten en de gesprekken voortzetten met alle Oegandese parlementsleden uit West-Nijl, een regio die grenst aan Congo.

Het overleg is op vrijdag 2 juni begonnen in Kampala met gesprekken met president Yoweri Museveni. De delegatie van Congolese parlementsleden, die door de voorzitters van de twee kamers is gestuurd, bestaat uit acht leden van de Nationale Assemblee en twee senatoren, allemaal uit de provincie Ituri, en een adviseur van de voorzitter van de Nationale Assemblee.

Jean-Claude Ndraza, voorzitter van de groep afgevaardigden en senatoren voor Ituri, vertelde aan Radio Okapi dat het doel van de missie is om de diplomatieke samenwerking op het gebied van veiligheid en economische kwesties tussen de twee landen te versterken.

“We hebben gesproken over de bundeling van krachten (FARDC-UPDF), de aanleg van wegen op het traject Mahagi-Bunia-Komanda en op de Burasi-as tot aan Irumu. We hebben ook gepraat over de elektrificatie van de territoria Mahagi, Irumu en Aru, door Bunia en op weg naar Haut-Uele. En het is gegaan over het openen van het Oegandese consulaat in Bunia en het Congolese consulaat in Arua. Dit is ook een manier om de handel tussen de twee landen te vergemakkelijken”, legde parlementslid Jean-Claude Ndraza uit.

De verkozenen uit Ituri hadden ook een ontmoeting met andere Oegandese functionarissen.

© CongoForum, 05.06.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.