Kinshasa: dansfestival ‘Bosangani’ in Centre Wallonie-Bruxelles (CongoForum)

KINSHASA – De derde editie van het internationale dansfestival ‘Bosangani’ ging afgelopen maandag van start in het Centre Wallonie-Bruxelles in Kinshasa. Onder het thema ‘Kin la belle’ sluit dit culturele evenement af op zondag 1 oktober, aldus Radio Okapi.

Het festival is een initiatief van de in Zwitserland gevestigde Congolese danseres en choreografe Jolie Ngemi Reymond en wordt bijgewoond door artiesten en groepen uit de DR Congo en het buitenland.

De activiteiten van het festival vinden plaats op verschillende locaties, waaronder het basketbalveld op 7 rue Limete, de residentie van de Zwitserse ambassadeur, Café Mozart, Espace Ntongo Elamu en het Adi-terrein. Op het menu: workshops, een masterclass, hiphop (dansgroep battles), buitenoptredens, shows, concerten, plezier en constructieve debatten en getuigenissen.

De persconferentie over de start van het festival vond plaats in de residentie van de Zwitserse ambassadeur in de DR Congo, Chasper Sarott. Hij is blij met het initiatief en moedigde festivaldirecteur Jolie Ngemi Reymond aan om “dit prachtige avontuur voort te zetten”.

© CongoForum, 29.09.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jean-Marc Matwaki

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.