Kandidaat Kazidi over verkiezingen: “Land verliest zich in allerlei niet-realiseerbare programma’s” (CongoForum)

KINSHASA – Rex Kazadi wil de nieuwe Congolese hoop belichamen en de oplossing zijn voor de problemen van de Congolezen. Hij stelt zich voor als “onafhankelijke kandidaat” voor de presidentsverkiezingen 2023 en heeft het Nummer 10, bericht Radio Okapi.

Levensloop

Geboren in Kinshasa op 24 maart 1978, komt Rex Kazidi op zijn 9de levensjaar toe in Frankrijk waar hij zijn lagere studies afmaakt die hij begonnen was in Kinshasa. Hij voltooid zijn middelbare studies niet en verkiest enkele baantjes maar ook volgt hij opleidingen op tal van domeinen zoals technicus geluidsopname, beveiligingsopdrachten, enz.

Reeds op jonge leeftijd woont hij vergaderingen bij van de Congolese politieke oppositie in aanwezigheid van zijn vader. Die was federaal voorzitter van UDPS-Frankrijk (Union pour la Démocratie et le Progrès Social).

Hij zet zijn eerste stappen in 2014 in de politiek via de APR (Alliance des Patriotes pour la Reformation) in aanwezigheid van zijn mentor en vriend Emmanuel Ilunga (gewezen minister van de Diaspora). Overigens vond hij de APR te theoretisch en besloot hij met Patrick Luzayday in 2011 over te stappen naar de meer strijdlustige BPK (Ba Patriotes ya Kongo).

In 2015 wordt de BPK een politieke partij met de wil de macht te veroveren en dingen echt te veranderen. Vanuit Frankrijk, land waar hij woont, zet hij zich zeer heftig in tegen wat hij noemt de “balkanisering van de DR Congo”.

Politieke visie

Rex Kazadi is van mening dat zijn ideeën voor de ontwikkeling van zijn land het echt zullen halen in tegenstelling tot allerlei andere ideeën van uiteenlopende kandidaten sinds 2011.

Hij is van mening dat het land verloren loopt in irrealistische en onrealiseerbare programma’s. Zijn programma zal volgens hem een echte doorbraak veroorzaken op het vlak van veiligheid, diplomatie, politiek, economie maar ook op sociaal gebied.

“In heel Congo hebben slechts 10% van de Congolezen toegang tot elekriciteit en 26% tot drinkbaar water. Het is tijd dat dit allemaal verandert”, benadrukt kandidaat Nummer 10.

© CongoForum, 28.11.23 (PVb)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jonathan Fuanani

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.