Katumbi in Maniema: “Wij zullen levens van Congolezen veranderen” (CongoForum)

KIBOMBO – Presidentskandidaat Moïse Katumbi is momenteel op rondreis in de provincie Maniema. Gisteren, donderdag, was hij in Kibombo, in het zuiden van de provincie. Katumbi stelde er de sociale ongelijkheid en de politieke vervolging aan de kaak. Hij verwees daarbij naar de opsluiting van zijn partijgenoot Salomon Kalenda Idi Della, aldus Actualité.cd. De uitspraak viel in goede aarde want Salomon Kalenda is afkomstig uit Kibombo.

Volgens Katumbi hoort Kalenda helemaal niet opgesloten te zitten. “Geloven jullie dat deze man naar een wapen zou kunnen grijpen?”, verklaarde Moïse Katumbi. “Ze linken een wapen aan hem maar dat is niet van hem. Er worden leugens bedacht om te kunnen beweren dat wij onder één hoedje spelen met de Rwandezen.”

De presidentskandidaat citeerde ook het feit dat nationale parlementsleden nu 21.000 dollar per maand incasseren. “En dat terwijl onze dappere soldaten aan het front een schamele soldij ontvangen”, klonk het. “Hoe kunnen die soldaten zo ons land goed verdedigen? Wij zullen de lonen van de parlementariërs verlagen. »

Katumbi wil naar eigen zeggen niet zomaar wat klagen of beloftes doen. “Wij zijn er om oplossingen te vinden. Wij zullen de levens van de Congolezen veranderen. »

De kandidaat was gisteren ook in Kasongo, in het kader van zijn rondreis.

© CongoForum, 17.11.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Florence Kiza

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.