Webinar verkiezingen in Congo met Sandrine Ekofo

Op 20 december waren er verkiezingen in Congo. Bijna 40 miljoen mensen hadden het recht om een stem uit te brengen over de toekomst van de Democratische Republiek Congo. De uitdagingen in het land zijn groot: het langdurige conflict in het Oosten heeft al meer dan vijf miljoen doden geëist en 73% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Mensenrechten worden door de overheid geschonden.  

Volgens een voorlopige uitslag won huidig president Félix Tshisekedi, na een woelige stembusgang, de presidentsverkiezingen met een grote meerderheid. Maar ook op andere niveaus vonden verkiezingen plaats.

Tijdens een actua-webinar op 18 januari gaat beleidsmedewerker Sandrine Efoko in gesprek over de betekenis van de stembusgang en luisteren we naar getuigenissen van organisaties die de verkiezingen ter plaatse opvolgen. Als deelnemer krijgt u ook de kans om tijdens het gesprek vragen te stellen via een Q&A. 

Hoe is het verkiezingsproces verlopen? Hoe hebben de middenveldorganisaties, de nationale en internationale waarnemers dit proces beoordeeld? Is de keuze van het Congolese volk deze keer wel gerespecteerd geweest? 

Schrijf je in voor de webinar en kom meer te weten over de situatie in DR Congo:

Webinar: Verkiezingen in Congo | Broederlijk Delen

Beeld-bron: Radio Okapi/JonathanFuanani

(rk)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.