Brussel: ‘Congo aan zet’, campagne-evenement op zaterdag 16 maart 2024 (Kuumba)

Graag willen we jou en andere geïnteresseerden uit je vereniging uitnodigen op ons campagne-evenement ‘Congo aan zet’ op zaterdag 16 maart in het Vlaams-Afrikaans huis Kuumba. Het is een dag helemaal in het teken van Congo. Dat land – en hoe mensen er samen het systeem proberen te veranderen – staat namelijk centraal in onze campagne dit jaar.

Maak je in de voormiddag op voor een gesprek over Congo, waarin de migratiegeschiedenis, het werk van Broederlijk Delen en onze partnerorganisaties en de Congolese diaspora in België aan bod komen.

MO*-journaliste voor Centraal- en Oost-Afrika, Elien Spillebeen, modereert het gesprek tussen Zana Etambala (KU Leuven en AfricaMuseum), Sandrine Ekofo en Séphora Wondo (beleidsmedewerkers Congo bij Broederlijk Delen), Joël Ndombe (Kolamela vzw) en campagnegasten Freddy Mumba (beleidsmedewerker bij de Congolese boerenbeweging CONAPAC) en Don Béni Poloto (secretaris bij het Congolese CRONGD: Conseil Régional des Organisations Non Gouvernementales de Développement).

Ook de andere drie campagnegasten tekenen present. Een ideaal moment om ze te ontmoeten. Het gesprek wordt doorspekt met beelden uit Congo en muziek. ’s Middags kan je genieten van een Congolees buffet

Om 14u00 start er een wandeling doorheen Matongé, dé Afrikaanse wijk in Brussel. Gidsen van Kuumba vzw vertellen je meer over het ontstaan en de geschiedenis van de wijk en laten je het unieke karakter ervan ontdekken.

Je kan je afzonderlijk inschrijven voor elk onderdeel.

Meer info en inschrijvingen: www.broederlijkdelen.be/congo-aan-zet

Welkom!

Broederlijk Delen

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.