Bunia: jongeren zetten zich in voor vrede en strijd tegen manipulatie (CongoForum)

BUNIA – Zowat 100 jongeren uit de provincie Ituri, die zijn verenigd in verschillende structuren, hebben zaterdag beloofd om zich in te zetten voor vrede en sociale cohesie. Ze deden deze belofte tijdens een gala-avond over vreedzaam samenleven, georganiseerd door de provinciale jongerenraad, schrijft Radio Okapi.

De voorzitter van de provinciale jongerenraad, Deogratias Bungamuzi, benadrukte dat het belangrijkste doel van het evenement was om jongeren een forum te bieden voor uitwisseling, dialoog en de versterking van democratische waarden, die de sleutel tot ontwikkeling zijn. Maar ook om liefde, eenheid en vergeving te promoten om duurzame vrede in de provincie te bevorderen. Een geslaagde gok, volgens Bungamuzi.

Op de avond werd de veiligheidssituatie in de provincie in detail besproken. De discussies spitsten zich vooral toe op de verscherping van de veiligheidscrisis in het oosten van het land en het opnieuw oplaaien van het geweld van gewapende groepen die een akkoord voor het staken van de vijandelijkheden hadden ondertekend in Djugu, het epicentrum van het gewapende conflict in Ituri.

De jongeren besloten ook te strijden tegen elke vorm van manipulatie die het land dreigt te destabiliseren en spanningen tussen gemeenschappen kan veroorzaken.

© CongoForum, 21.02.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Marc Maro Fimbo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.